05 september 2024

Wat is boekhouden

Een boekhouder kan een meerwaarde hebben voor je eenmanszaak. Wanneer is dat het geval en wanneer heb je genoeg aan een boekhoudprogramma, zoals e-Boekhouden.nl? Lees het hieronder!

In dit artikel

  1. Wat is een boekhouder?
  2. Wat doet een boekhouder?
  3. Waarom moet ik een boekhouder nemen?
  4. Hoe weet ik of ik een goede boekhouder heb?

    Veelgestelde vragen

Een boekhouder kost je gemiddeld tussen de €79 en de €92 per uur. Sommigen werken met pakketprijzen, bijvoorbeeld €1.000 per jaar voor de aangifte van je inkomsten- en omzetbelasting.

Dat is best veel geld, zeker voor starters die maandelijks een klein aantal facturen versturen. Je kunt je geld in dat geval beter uitgeven aan een boekhoudprogramma, zoals e-Boekhouden.nl. Dat kost je maar een tientje per maand.

Maar stel dat je onderneming groeit en je eigenlijk geen tijd meer hebt om zelf je administratie bij te houden. Je kan er dan voor kiezen om de boekhouding volledig uit te besteden aan een boekhouder. Je kunt dan al je papierwerk over de heg smijten; de boekhouder lost het voor je op.

En die kosten? Daar hoef je je dan geen zorgen meer om te maken. Wanneer je de administratie uitbesteed aan een professional houd je namelijk meer tijd over die je kunt besteden aan betaald werk. 

Zo kunnen we nog wel even doorgaan over de voordelen van een boekhouder inschakelen… Toch willen we je eerst even wat basics vertellen over dit vak, zodat je onze adviezen wat beter snapt. Komen ze!